15.5 C
Sarajevo
23.09.2024

Vučić se “pohvalio”: Nisam Hagu isporučio nijednog Srbina, pa ni Šešelja

Narodna poslanica Vjerica Radeta bila je kritična u svom izlaganju i Vučiću spočitala kako je “Kosovo Srbija i da tako zauvijek mora da ostane”, poručivši mu da se stoga ne treba koristiti izrazima poput “maštarije” o Kosovu.

– Iako ne mogu da mi kažu da sam negdje nešto ukrao. Lagali su za članove moje porodice, pa su ućutali. Jedni mi kažu “završi to sa Kosovom da nam skineš muku sa leđa” i one druge koji kažu da sam nečastan, kako ću da izdam naše Kosovo i Metohiju, kako ću time sebe da upišem u istoriju najgorih – zapitao se Vučić.

Potom se osvrnuo na Radetine prozivke da nije imao pravi izbor riječi kada je u svom izlaganju naveo kako se bori za zemlju svojih potomaka, a ne za zemlju svojih djedova, prenose Vijesti.ba.

- OGLAS -

– Sve vrijeme sam se borio za Srbiju, kojoj sam se zakleo na vjernost. Bio sam jedini, Vjerice, koji nije isporučio nijednog Srbina Haškom tibunalu, pa ni tebe, ni Šešelja, nijednog drugog – bile su riječi Vučića, nakon kojih se u sali Skupštine prolomio gromoglasan aplauz.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA