15.5 C
Sarajevo
23.09.2024

Vučić: “Vojska je spremna. Ako dođe do eskalacije sukoba, pobjedit ćemo!” (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se poslanicima u Skupštini Srbije povodom navodnog upada ekstremista u uniformama ROSU jutros na sjever Kosova.

“Jutros je ROSU upala na sever Kovova, u 5.55 krenuula je akcija agencija FIT i NJSO (bivše ROSU), upali su sa 73 vozila, a još 50 vozila čeka u Južnoj Mitrovici i 15 u Srbici. Do sada imamo potvrđeno hapšenje 23 lica srpske i bošnjačke nacionalnosti u tri srpske opštine. Reč je najviše o pripadnicima policijskih snaga, baš kao što smo najavili pre 15 dana i alarmirali svetsku javnost”, rekao je Aleksandar Vučić. 

On je naglasio da je vojska Srbije u pripravnosti te ako dođe do novih sukoba na sjeveru Kosova oni će u najkračem roku reagovati. 

- OGLAS -

Obraćanje predsjednika Srbije pogledajte ovdje: 

 

U Zubinom potoku, nenaoružani Srbi se suprotstavljaju, u mjestu Varege Albanci su razbili barikade i pucali iznad glava Srba – rekao je Vučić na početku obraćanja te dodao:

- Advertisement -

“Želim da vas upoznam o onome što smo preduzeli i nameravano da preduzmemo posle jutrošnje sednice Saveta bezbednosti. Upoznali smo sve kojima smo pričali da ćemo tolerisati sve osim upada na sever KiM sa situacijom, a oni su rekli da je to samo policijska akcija protiv krimminala i korupcije? Zamislite takvu akciju koju vodi Haradinaj? – rekao je predsednik i nastavio:

“Već godinu i po dana, najžešćim intenzitetom napada se narod na KiM i pokušava se njihova kriminalizacija. Optužuju nas i za ubistvo Olivera Ivanovića. Čak i mene lično. Stupili smo u kontakt sa NATO, ali su oni rekli da se ne mešaju u stvari koje su kriminalne prirode. Mađarske trupe KFOR su nešto pokušale, ali su vraćene. Pozvali su nas da se umirimo i razumemo da je to samo borba protiv korupcije – objasnio je Vučić.

Tanjug / 

Dodao je i da je na Kosovu pretučen i državljanin Rusije, ali još prema nezvaničnim informacijama.

“Zato sam naredio punu borbenu gotovost svih naših jedninica. Ako dođe do bilo kakvog ugrožavanja života naših ljudi na KiM, mi ćemo reagovati”, zaključio je Vučić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA