7.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Sanja Vulić dobila oštru kritiku od Dodika

Šef SNSD-a Milorad Dodik kritikovao je svoju stranačku kolegicu poznatu po brojnim neumjesnim izjavama u kojima Dodika brani, naziva “Bogom”, psuje itd.

Vulić je danas komentarisala zatvaranje računa osobama sa crne liste te navela kako će odvojiti 1.000 KM da pomogne Željki Cijanović, članici Predsjedništva BiH koja je na crnoj listi od 31. jula 2023. godine.

“Naših šest poslanika možemo odvojiti po hiljadu maraka od plate. Mislite da ćemo ostaviti člana Predsjedništva BiH (Željka Cvijanović) bez plate, naknade. Nema šanse. Ovo je uskraćivanje života, zločin bez kazne, presedana. Da li će neko odgovarati to ne znam. Ovo nije evropski, ni parlamentarno, ali ni ljudski”, kazala je Vulić.

- OGLAS -

Dodik je ovo oštro prokometarisao.

“Suvišna je svaka priča o sankcijama i pozivam sve da prestanu komentarisati bilo šta. To za nas u RS nije tema jer upravo oni koji ruše međunarodni poredak i vladavinu prava žele da nam to bude top tema. I današnja izjava Sanje Vulić je bila bespotrebna i upravo u funkciji onih koji žele da o tome spekulišu”, naveo je Dodik na mreži X.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA