24 C
Sarajevo
21.09.2024

SDA, SBiH i DF izlaze zajedno na izbore u KS, dogovorena koalicija “Trojka 2”

SDA, DF i SBiH će u budućnosti činiti novu koaliciju stranaka i imat će zajedničke kandidate za načelnike u KS, potvrđeno je za portal N1.

Dogovor je pao kao rezultat višemjesečnih razgovora između delegacija ovih stranaka. Također, najavljena je konferencija za medije u petak gdje će biti predstavljeni detalji dogovora.

Podsjećamo, prije dva mjeseca, Faruk Kapidžić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo bio je gost Dana uživo N1 kada je govorio o pravljenju nove “Trojke” koja, kako kaže, će biti jača od postojeće “Trojke”.

- OGLAS -

Tada je poručio da će trenutna “Trojka” koju čini SDP, Naša stranka i Narod i pravda dobit konkurenciju u vidu “Trojke 2”, što priželjkuje Kapidžić te je krenuo u konkretne korake te je precizirao kada kreću prvi razgovori u tom pravcu.

“Odazvali su se predstavnici KO DF-a, KO SBiH. Pozvao sam ih i potvrdili su dolazak u ponedjeljak i u kantonalnim prostorijama SDA ćemo početi razgovor o dogovoru o mojoj želji i primarnom cilju da napravimo “Trojku” protiv “Trojke”, kazao je.

- Advertisement -

Na pitanje ko će biti jači odnosno koja “Trojka”, rekao je:

“Trojka 2” će biti jača.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA