16.6 C
Sarajevo
06.05.2024

SDS i Vlada RS pronašli rješenje za radnike stranke koji su bez posla ostali zbog crne liste

Nakon što je SDS-u koji je na američkoj crnoj listi ugašen tekući račun, ta stranka pokušava da nađe način da izađe na izbore.

Delegacija stranke u kojoj su bili Vukota Govedarica, Dragomir Vasić i Zoran Latinovićem razgovarala je sa predstavnicima Ministarstva finansija RS i Vlade RS, kako bi pokušali da SDS-u koji je blokiran, budu isplaćena budžetska sredstva.

“Uspjeli smo da nađemo rješenje. Bez obzira na naše političke razlike, zahvalni smo”, rekao je šef Kluba poslanika SDS Vukota Govedarica.

- OGLAS -

Ova stranka je na OFAC listi od 2004. godine, a mogla je imati samo jedan račun, bez podračuna.

“I mi smo podržali taj zakon o radu, ko zna kroz šta prolaze funkcioneri u RS. Mi smo razumni, predložili smo amandman tada koji nismo spustili u proceduru. Razgovarali smo kako da riješimo radnike SDS koji su u istoj situaciji kao funkcioneri na listi. Radnici koji su zaposleni će na jedan malo drugačiji način, primiti platu za posao koji rade. Ovo nije najbolji način, ali jeste u ovom momentu jedino moguće rješenje”, istaknuto je.

- Advertisement -

Govedarica kaže da će obavijestiti Predsjedništvo stranke i predsjednika Miličevića o dogovorenom, kako bi oni realizovali isto.

Podsjetio je da je način pronađen u zakonu o obligacionim odnosima istaknuvši da mu je drago što su našli zajednički jezik s ljudima iz Vlade.

“Za razliku od onih koji su SDS stavili na crnu listu Amerika i banke koji su ugasile račune, mi smo danas našli rješenje za radnike koje je u skladu sa zakonom”, rekao je Dragomir Vasić SDS poslanik koji je na američkoj crnoj listi i bez ličnih dokumenta i tekućeg računa već 22 godine, od 2003. godine.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA