11.6 C
Sarajevo
04.05.2024

SDS tužio banku zbog gašenja računa, spremaju zahtjev OFAC-u

SDS je uspio da odledi budžetska sredstva iz RS koja po zakonu, a i po izbornom rezultatu pripadaju ovoj stranci, rekao je Milan Miličević.

Ipak, nisu odleđena sredstva iz državnog, ali i lokalnih budžeta.

Naglasio je da ova stranka nije podnijela zvaničan zahtjev američkom ministarstvu finansija za skidanje sa OFAC liste, ali da je dokumentacija u pripremi.

- OGLAS -

“U toku je tužba prema banci kod koje smo imali račun, imamo uvjeravanja da je račun, ne samo nama, ugašen nezakonito. Prekršen je ugovor koji smo potpisali sa bankom. Širim optimizam, realan. I dalje u ovim trenucima sam ubijeđen da ne postoje uslovi za normalne izbore.”

Kritikovao je izjave pojedinih kaže neodgovornih političara o mogućim oružanim sukobima.

“Važem svaku riječ, da ne kazem riječ previše. Apel za sve da zapaljiva retorika, priča o razgraničenjem, kriminalne afere, narko dileri… to unosi nemir u ljude. To mogu riješiti odgovorni političari, u SDS ih ima. Sve drugo je avanturizam. Sve što radi vlast u RS i na nivou BiH je politički avanturizam”, naveo je Miličević.

Imao je stav o povratku Igora Radojičića u politiku koji je osnovao Pokret Svojim putem.

“Očekivano je, jer je dugo najavljivano i pripremano. Nije to loša pojava ma političkoj sceni, jer poznajem gdina Radojičića i njegove sposobnosti. On se i u SNSD tretirao kao racionaln, razumna snaga, koja nije imala hrabrosti da učini korak”, rekao je Miličević.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA