18.8 C
Sarajevo
13.09.2024

Šerif Isović deložiran iz Porezne uprave Federacije BiH!

Šerif Isović napustio je jutros zgradu Porezne uprave FBiH, u koju je danima dolazio na posao nezakonito, iako ga je Vlada FBiH prije mjesec razriješila s pozicije generalnog direktora!

Ne može fotelju

Isović je, i pored odluke Vlade, uredno dolazio na posao.

Isović je iz zgrade Uprave ponio i svoje stvari koje je devet godina uredno čuvao.

- OGLAS -

Isović je, ustvari, dobio drugo radno mjesto, a na osnovu odluke Vlade FBiH i privremene mjere Općinskog suda u Sarajevu. Sada je postavljen za kantonalnog inspektora, što mu je, kako saznajemo, teško palo.

U Poreznoj upravi FBiH pojašnjavaju da je, odlukom Vlade FBiH kojom je razriješen, bio raspoređen na odgovarajuće radno mjesto u PU FBiH. No, to nije značilo da dolazi na posao u zgradu Uprave i da koristi kancelariju.

- Advertisement -

– Odluka Vlade FBiH je da on treba biti raspoređen na neko od mjesta unutar Porezne uprave. PU je, stoga, tražila mišljenje Agencije za državnu službu, Ministarstva pravde i Vlade FBiH i pojašnjenje člana 2. Rješenja Vlade. Međutim, dok smo mi čekali da dobijemo sva pojašnjenja, došla je privremena mjera Općinskog suda u Sarajevu, gdje je naređeno da mi moramo uspostaviti radnopravni status do okončanja sudskog postupka. S obzirom na privremenu mjeru, mi smo ga rasporedili na mjesto federalnog poreznog inspektora u Odsjeku za inspekcijski nadzor Kantonalne porezne uprave Sarajevo – kazao nam je Admir Omerbašić, kojeg je Vlada ovlastila da organizira sve poslove iz nadležnosti radnog mjesta direktora Porezne uprave FBiH.

Isović odbio mobilizaciju u Armiju RBiH

Prema pouzdanim informacijama „Avaza“, Šerif Isović je 1986. godine iz Priboja došao u Sarajevo i odmah počeo da radi u Poreznoj upravi, jer je i u Priboju radio isti posao. Međutim, ono što je zaista šokantno u cijeloj priči je podatak da je Isović, kada je počela agresija na BiH, odbio mobilizaciju u Armiju RBiH, i to pozivajući se na „to da je on strani državljanin“. Očekivano, danas se Isović u javnim nastupima predstavlja kao veliki patriota.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA