26.6 C
Sarajevo
19.05.2024

Sevlid Hurtić: Arnaudija će donijeti radost u srca svim ljudima u BiH

Ovaj događaj ima višestruk značaj kojim nastavljamo snažno njegovati naše bogatstvo, naslijeđe i duhovne vrijednosti, rekao je ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić na svečanom otvorenju džamije Arnaudija u Banjaluci.

Rekao je da je banjalučka i bh. ljepotica ponovo zablistala u autentičnom obliku, kao i prije više od četiri stoljeća.

“Ovim svečanim i radosnim činom upotpuniće se mozaik obnove 16 porušenih banjalučkih džamija. Arnaudija će tako dodatno ukrasiti ovaj lijepi i prelijepi bh. grad na Vrbasu i vjerujem donijeti radost u srca svim ljudima u našoj domovini, prije svega vjernicima koji će u njoj obavljati namaz”, kazao je Hurtić.

- OGLAS -

On je dodao: “Neka ovo arhitektonsko remek djelo bude opomena, ali svjetionik za ljepšu budućnost u kojoj ćemo graditi povjerenje i zajedništvo. Arnaudija, nacionalni spomenik BiH ne bi bila na ovom mjestu ni danas ni prije 429 godina da nije bilo velikih i dobrih ljudi“.

Zahvalio je rukovodstvu Republike Turske, prije svega Recepu Tayyipu Erdoganu, i turskom narodu koji u kontinuitetu pomažu BiH i njene građane.

- Advertisement -

Prema njegovim riječima u kontekstu današnjih izazova i iskušenja neka 7. maj 1993. godine bude opomena, a 7. maj 2024. bude svjetionik da svi smognu više snage da obezbjede bolji život generacijama koje dolaze.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA