13 C
Sarajevo
05.10.2024

Širom zemlje povremena kiša ili pljuskovi, evo do kad će trajati

U subotu će preovladavati oblačno vrijeme u sjevernim područjima Bosne, u ostatku zemlje promjenljiva oblačnost, ali i dalje nestabilno vrijeme. 

Širom zemlje povremeno može padati kiša ili lokalni pljusak. Padavine nisu obilne. Vjetar slab, u Hercegovini i jugozapadu Bosne južnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar je sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno su mogući pljuskovi od sredine dana prema večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni.

- OGLAS -

U nedjelju 6.10.2024. u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar slab, u Hercegovini i jugozapadu Bosne južnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar je sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen.

U ponedjeljak 7.10.2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle i niske oblačnosti. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni.

- Advertisement -

U utorak 8.10.2024. u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Jače naoblačenje sa zapadak koje će usloviti kišu se očekuje tokom noći na srijedu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA