12.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Šokantni detalji sa ročišta: Debevec prisluškivao Sud BiH, Pijuk mu bio ispomoć

Na ročištu za produženje pritvora za jedan mjesec za suspendiranog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i bivšeg šefa OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice, tužiteljica Bojana Jolović se osvrnula i na uposlenika Suda BiH Milisava Pijuka, koji je jučer uhapšen, a onda pušten da se brani sa slobode.

Navodi se da je Debevec u trenutku počinjenja krivičnog djela već razmišljao o prikrivanju, što govori o umišljaju, prenosi Avaz.

Tužiteljica je navela da su Pijuk i Debevec podnosili anonimne krivične prijave protiv vlasnika jedne agencije koja se bavi videonadzorom, jer je sumnjao da se vidi na jednom snimku videonadzora, koji je, zapravo, pokrivao samo privatnu kuću.

- OGLAS -

Osim toga, Pijuk je kazao da je dobio uputu Debevca tokom istrage Tužilaštva da se vidi koje iz OSA-e dolazio u Tužilaštvo BiH, slikao mu je najave ko ulazi u Sud i Tužilaštvo i slao Debevcu putem aplikacije.  

Navedeno je da je Debevec naređivao uposleniku sklanjanje prislušnih uređaja u Sudu BiH, koji su se nalazili na produžnom kablu, kako bi se pokazalo da se tu ništa ne nalazi, nego da je samo riječ o običnim produžnim kablovima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA