8.8 C
Sarajevo
18.05.2024

Specijalci Izraela upali u Bolnicu u Khan Younisu: Ubijen pacijent i ranjeno šest drugih

Izraelske specijalne snage upale su u bolnicu Nasser u gradu Khan Younisu na jugu Gaze, priopćila je izraelska vojska, rekavši da ima vjerodostojne informacije da bi tijela izraelskih talaca mogla biti u ustanovi, prenosi Reuters.

“Provodimo precizne operacije spašavanja, kao što smo radili u prošlosti, gdje naši obavještajni podaci ukazuju da bi se mogla zadržati tijela talaca”, rekla je vojska u priopćenju.

Ministarstvo zdravstva Gaze potvrdilo je da su izraelske snage izvršile napad na glavnu bolnicu u južnom dijelu teritorija.

- OGLAS -

Bolnica Nasser bila je uglavnom odsječena borbama koje traju sedmicama. Jučer su hiljade raseljenih Palestinaca koji su se tu sklonili počeli bježati nakon što je Izrael priopćio da im je otvorio koridor za bijeg.

Tokom noći, izraelska vatra na ustanovu ubila je pacijenta i ranila šest drugih, rekli su doktori.

- Advertisement -

Izraelske snage otvorile su vatru na glavnu bolnicu u južnoj Gazi rano u četvrtak, ubivši pacijenta i ranivši šest drugih, prema doktorima, dok je vojska pokušavala evakuirati hiljade raseljenih ljudi iz medicinskog kompleksa koji je uglavnom odsječen sedmicama borbi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA