25 C
Sarajevo
18.05.2024

Srebrenički imam: Naših najdražih nema, a svaku noć ih sanjamo i s mislima o njima liježemo na počinak

Imam iz Srebrenice Ahmed Hrustanović komentirao je rezoluciju o Srebrenici. Imam podsjeća kako cijeli svijet ovih dana spominje Srebrenicu, te kako se oglašavaju oni koji podržavaju rezoluciju i oni koji su protiv.

“Čuj molim te, Titin unuk pisao zemljama Pokreta nesvrstanih da glasaju protiv rezolucije. Ko si ba pak sad ti titin unuče? Srpski političari s jedne i s druge strane Drine utrkivanju se koji će više neistina o Srebrenici i rezoluciji iznijeti. Izraelski amabasador u Beogradu isto protiv. Kako će biti za, kad su u Gazi zadnjih mjeseci napravili nekoliko “Srebrenica”.

I tako dok raspravljaju o Srebrenici, naš grad polahko, a tiho nestaje i umire. Nama žrtvama rezolucija neće donijeti ništa posebno. Možda tek našoj djeci i budućim generacijama jer će u školama možda učiti o genocidu u Srebrenici. I dok raspravljaju je li bio ili nije bio genocid naših najdražih nema, a svaku noć ih sanjamo i s mislima o njima liježemo na počinak”, kaže Hrustanović.

- OGLAS -

Dodaje da nikakve rezolucije, nikakva slaganja ili neslaganja sa sudskim presudama neće vratiti najmilije, ali mogu svi ovi pozitivni napori dati bar malo nade da će se i nakon što žrtvi genocida ne bude više na ovom svijetu da će se o patnji i stradanju širiti znanje širom svijeta i time bar jedan mali dio povećati šanse da se nikad ovdje više nešto slično ne ponovi.

“Naše molitve da se nikad i nikome i nigdje više ne ponovi očigledno nisu primljene, jer u Gazi, jer u Mijanmaru jer na nekoliko mjesta u svijetu “Srebrenica” se ponavlja”, poručio je Hrustanović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA