25.5 C
Sarajevo
19.05.2024

Stanivuković na otvorenju džamije Arnaudije: Ne vjerujem u čovjeka koji ruši bogomolje

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, stigao je danas na otvaranje džamije Arnaudija u Banjoj Luci.

Stanivuković je iskoristio priliku da se obrati pristunima koje je na početku govora srdačno pozdravio.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovdje kao jedan od domaćina. Iskoristit ću priliku da vas sve pozdravim u ime Banje Luke. Postoji jedna čuvena izreka koja kaže da gradovi i mjesta pripadaju onima čiji su tu spomenici, svetinje i bogomolje. Sudeći po tome, danas je i više nego jasno da Banja Luka pripada svima. Čestitam svima nama na ovom jednom važnom i velikom događaju, rekao bih dugo očekivanom datumu kada ova prelijepa bogomolja otvara svoja vrata. Želim da mnogo godina i decenija bude na molitvenu upotrebu svim vjernicima islamske vjeroispovijesti” – kazao je Stanivuković.

- OGLAS -

Dodao je kako Bog daje snagu za svakodnevnicu i za životno breme.

“Životno breme naroda na ovim prostorima jeste i mjeri se u našoj snazi da pogledamo jedni druge i da oprostimo jedni drugima ono što se može oprostiti. Ono što mislimo da se ne može oprostiti, neka svako od nas još jednom ode u svoju bogomolju i zamoli Boga za dodatnu snagu da shvatimo da živjeti zajedno nije samo moguće nego i lijepo. Drago mi je da smo danas okupljeni u našoj Banja Luci” – dodao je Stanivuković.

- Advertisement -

Stanivuković je istakao kako su sve civilazicije gradile svoje mostove.

“Ova bogomolja koja je zaista prelijepa nije samo bogomolja, ona je i most zato što je posljednja džamija koju smo morali obnoviti da bi postali bliži jedni drugima i da bi se povezali, ali da bi bili bliži Bogu. Ne vjerujem u čovjeka koji ruši svetinje i bogomolje. Danas, kao srbin pravoslavac, na treći dan Vaskrsa, sam ovdje da pošaljem poruke mira, tolerancije i međusobnog poštovanja” – istakao je Stanivuković.

Zaključio je kako je Banja Luka izvršila jedan važan zadatak obnovivši sve džamije, katedrale i crkve.

“Kada sam čuo da je poneki autobus otkazao dolazak bojeći se da li će biti bezbjedno. Banja Luka ima toliko ljubavi da može da izvozi u one gradove i općine koje imaju manjka. To i jeste Banja Luka… Želim da 21. vijek bude religiozan i svako u svojoj vjeri trazi pravdu ljubav, oprost… neka ovaj vijek bude onaj u kojem ćemo traziti bolje od nas samih a onda i od drugih” – zaključio je Stanivuković.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA