12.7 C
Sarajevo
05.07.2024

Stigla neočekivana reakcija iz Hrvatske: Nema ulaska u zemlju zbog usvajanja Rezolucije o Jasenovcu?

Hrvatski poslanici, nakon usvajanja Rezolucije o Jasenovcu koji je usvojila Skupština Crne Gore, predložili su mjeru protiv Podgorice da poslanicima koji su galsali za ovu Rezoluciju bude zabranjen ulazak u Hrvatsku.

Tako predstavnik Mosta Miro Bulj uputio je zvanično u proceduru zaključak kojim bi za sve poslanike koji su glasali za rezoluciju proglasio nepoželjnim u Hrvatskoj.

“Uputio sam zaključak da se Vlada Hrvatske obaveže da crnogorske zastupnike proglasi personom non grata zbog instrumentalizacije sjećanja na žrtve Jasenovca u svrhu ostvarivanja ciljeva politike srpskog sveta, nastavka velikosrpske politike iz 90-ih godina” – rekao je Bulj.

- OGLAS -

I predstavnica HDZ-a Danica Baričević kaže da je neprihvatljivo da Crna Gora donese takvu rezoluciju.

“I najnaivnijima je jasno zašto su vladajući u Crnoj Gori to učinili upravo sada. Kao vjerni vazali onih koji trenutno vladaju Srbijom zasigurno su dobili uput da po bilo koju cjenu skrenu pozornost srpske, crnogorske i svjetske javnosti s činjenice da je u Generalnoj skupštini UN 23. maja 2024. usvojena Rezolucija o Međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici” – kaže Baričević.

- Advertisement -

Oglasio se i predstavnik Srba Milorad Pupovac riječima da kao predstavnik naroda koji je najviše stradao u Jasenovcu, nijedna rezolucija nije po mjeri ni po srcu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA