18.8 C
Sarajevo
20.07.2024

Strava u Hrvatskoj: 48-godišnjaku nanio povrede sjekirom, ustrijelio ga puškom i tijelo bacio u bunar

Policija je uhapsila 30-godišnjaka nakon pronalaska tijela 48-godišnjeg muškarca iz Bošnjaka čiji je nestanak prijavljen 4. juna. 

Potraga za 48-godišnjakom završila je 17. juna kada je njegovo tijelo pronađeno u bunaru na oranici u Bošnjacima. Tijelo je otkrio građanin koji je obavijestio policiju, a iz bunara su ga izvadili vatrogasci, saopćila je PU vukovarsko-srijemska.

U NMB-u “Dr. Juraj Njavro” u Vukovaru potvrđen je identitet mrtvog muškarca. Obdukcija je pokazala kako se radi o nasilnoj smrti, piše Danas.hr.

- OGLAS -

Zbog sumnje da je počinio teško ubojstvo, policija je privela 30-godišnjaka iz Bošnjaka. Osumnjičenom su pretražili dom i druge prostorije.

Istraga je potvrdila sumnju da je mlađi muškarac počinio kazneno djelo teško ubistvo iz članka 111. stavka 1. tačke 1. Kaznenog zakona na štetu 48-godišnjaka.

- Advertisement -

Sve se dogodilo oko 1:40 sati 31. maja kada je u dvorištu porodične kuće u Bošnjacima, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, 48-godišnjaku zadao više udaraca sjekirom po glavi i tijelu. Muškarac se onesvijestio, a 30-godišnjak ga je zatim odvezao poljoprivredni predio Pivničište u Bošnjacima, gdje ga je ustrijelio jednim hitcem u glavu puškom koju je nezakonito posjedovao.

Njegovo tijelo je bacio u bunar.

Osumnjičeni je u srijedu, 19. juna, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznena prijava protiv njega bit će podnesena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, navode iz policije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA