17.7 C
Sarajevo
19.05.2024

Supruga Navalnog: Ne znam možemo li vjerovati da je mrtav. Putin stalno laže

Julija Navaljni izjavila je da ne vjeruje ruskim medijima koji su izvijestili o smrti njezina supruga, ruskog opozicionara Alekseja Navalnog, ali pokaže li se istinitom, za to je okrivila ruskog predsjednika Vladimira Putina i pozvala svijet da se bori protiv njegova “groznog režima”. 

“Ne znam trebamo li vjerovati toj groznoj vijesti koju smo dobili kroz službene medije jer godinama znamo da ne možemo vjerovati Putinu i njegovoj vladi. Oni stalno lažu”, rekla je Julija Navalni koju je vijest o smrti zatekla na konferenciji o sigurnosti u Muenchenu.

“Ako je to istina, voljela bih da Putin, njegovi ljudi u vladi, njegovi prijatelji znaju da će biti kažnjeni zbog onoga što su učinili mojoj zemlji, mojoj obitelji, mome suprugu”, izjavila je. “Taj dan će doći brzo”.

- OGLAS -

Pozvala je međunarodnu zajednicu i sve ljude svijeta da se zajedno bore “protiv tog zla, tog groznog režima u Rusiji” “Putin treba lično odgovarati za sve zločine koje je počinio posljednjih godina”, rekla je Julia Navaljni.

Federalna zatvorska služba Jamalo-Neneckog autonomnog okruga priopćila je na svojoj web stranici da se Navaljni “osjećao loše” nakon šetnje u petak i “gotovo odmah izgubio svijest”. U priopćenju se navodi da je pozvano medicinsko osoblje, ali da ga nisu uspjeli reanimirati. Uzrok smrti Navaljnog se utvrđuje, dodali su.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA