15 C
Sarajevo
27.07.2024

Biden nazvao Putina ludim ku***nim sinom, stigao odgovor Kremlja

Obraćajući se donatorima u privatnoj kući u San Franciscu, Biden je također rekao da je bio zapanjen nedavnim komentarima koje je dao njegov vjerojatni republikanski protukandidat Trump.

Američki predsjednik Joe Biden nazvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina “ludim kurvinim sinom” tokom prikupljanja donacija u San Franciscu. Kritizirao je i Donalda Trumpa jer se usporedio s ruskim opozicionim čelnikom Aleksejom Navalnim, koji je umro prošle sedmice u arktičkom zatvoru.

“Imamo ludog kurvinog sina Putina i druge i uvijek se moramo brinuti da bi mogao izbiti nuklearni rat, ali egzistencijalna prijetnja čovječanstvu je klima”, rekao je Biden.

Obraćajući se donatorima u privatnoj kući u San Franciscu, Biden je također rekao da je bio zapanjen nedavnim komentarima koje je dao njegov vjerojatni republikanski protukandidat Trump.

- OGLAS -

Trump je sumnjivu smrt ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navalnog usporedio s vlastitim pravnim problemima u SAD-u. Trump je kažnjen s 350 miliona dolara nakon što je njujorški sudac utvrdio da je godinama lagao o svom bogatstvu u finansijskim izvještajima. Bivši američki predsjednik rekao je da je presuda oblik “komunizma ili fašizma”.

“Neke od stvari koje je ovaj tip govorio, poput toga da se uspoređuje s Navalnim… Kaže da je bio proganjan baš kao Navalni. Ne znam odakle to, dovraga, dolazi”, rekao je Biden.

- Advertisement -

Glasnogovornik Kremlja odgovorio je Bidenu: “Gospodin Biden pokazuje ponašanje u stilu holivudskog kauboja. Izjave su mu prostačke.”

Peskov je rekao da “upotreba takvog rječnika predsjednika SAD-a protiv drugog šefa države teško da će povrijediti našeg predsjednika”.

“Ali takav govor srozava osobu koja ga koristi”, poručio je.

“Da li je Putin ikada izgovorio jednu grubu riječ u svom obraćanju? To se nikada nije desilo. Takav rječnik samo srozava Ameriku”, rekao je Peskov i dodao da su Bidenove riječi stvarno sramota za SAD.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA