12.7 C
Sarajevo
27.07.2024

Biden udovicu Navalnog Juliju nazvao Yolanda

Američki predsjednik u četvrtak se sastao s Julijom Navalnom, udovicom, preminulog ruskog lidera opozicije Alekseja Navalnoj.

Na sastanku je bila i Daša, kći Navalnog i Julije. Bidenov najnoviji gaf tiče se upravo Julije Navalne, koju je američki predsjednik, u izjavi za medije nazvao Yolanda.

“Jutros sam imao čast susresti se sa suprugom i kćeri Alekseja Navalnog. On je bio čovjek nevjerojatne hrabrosti i nevjerojatno je kako su njegova žena i kći također takve. Sutra ćemo objaviti sankcije protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina, odgovornog za smrt Navalnog. Jasno je da će Yolanda nastaviti borbu koju je Aleksej vodio”, izjavio je Biden nakon sastanka novinarima u San Franciscu.

- OGLAS -

Bijela kuća nije komentirala Bidenovo miješanje imena. U izjavi nedugo nakon privatnog sastanka, Bijela kuća je rekla da je Biden izrazio svoju iskrenu sućut” ženama zbog njihovog strašnog gubitka. Naveli su da je Biden izrazio divljenje Navalnijevoj hrabrosti i njegovom nasljeđu borbe protiv korupcije i za slobodnu i demokratsku Rusiju.

Bidenu se ranije ovog mjeseca već dogodio sličan gaf kada se sastao s jordanskom kraljevskim parom kraljem Abdulahom II. i kraljicom Ranijom.

- Advertisement -

Tada je kraljicu Raniju na konferenciji nazvao Rihanna.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA