22.7 C
Sarajevo
22.09.2024

Britaniju čeka najtoplija noć ikad, bit će 44 stepena i u BiH se očekuje vrela sedmica

Toplotni val koji čini vrući zrak iz Afrike zahvatio je cijelu Evropu.

Iz Afrike je zahvatio cijelu Evropu, piše ”The Sun”. Već sada su u nekim državama zabilježene ekstremne vrućine, a paklene temperature tek dolaze.

Tako Francuzi u ovoj sedmici očekuju temperature i do 43 stepena Celzija, Amerikanci se već danima bore s temperaturama 46, no Britanci će posebno biti izloženi udaru vrućeg zraka.

- OGLAS -

”The Sun” javlja kako se noćas očekuje “najtoplija noć ikad”, s temperaturama od 25 stepeni. Meteorolozi kažu kako je najviša temperatura noću u Velikoj Britaniji od 23,3 izmjerena davne 1948. godine. Također, predviđaju se i visoke temperature danju, koje bi u srijedu mogle doseći i 34 stepena. Zbog velike količine vlage Netweather upozorava da bi osjet topline mogao biti i do 44 stepena.

“Sevear Weather” navodi kako bi u Francuskoj, Belgiji, Holandiji i Luksemburgu i Njemačkoj mogli padati temperaturni rekordni.

- Advertisement -

I u BiH se, također, očekuje vruća sedmica.

Sutra će u našoj zemlji biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje i do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepeni, na jugu do 33.

Prema najavama meteorologa, u srijedu se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u istočnim područjima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje i do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31, na jugu do 33 stepena.

I u četvrtak će biti sunčano uz malu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje i do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32, na jugu do 34 stepena.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA