15.5 C
Sarajevo
22.09.2024

Članovi HPD Prenj osvojili Mont Blanc

Ekipa od 16 planinara, od čega četiri žene, krenula je iz Mostara 12. srpnja na put prema Chamonixu, a dvoje kolega planinara iz Viteza i Travnika pridružilo se ekspediciji.

Iskustvo s ovog zanimljivog i nadasve zahtjevnog putovanja na web stranici HPD Prenj opisala je članica Danijela Tomičić koja se na Mont Blanc popela zajedno sa suprugom Josipom.

Ne krijući oduševljenje i ponos ovim pothvatom, Danijela je zahvalila ekipi na “veselim trenutcima, korisnim savjetima, međusobnom razumijevanju i zajedničkim koracima”, kao i na svemu što su skupa prošli kroz same pripreme za putovanje.

- OGLAS -

“Žrtva je sastavni dio svakog uspjeha, a strast pokretač. I jedno i drugo smo prošli svi skupa. Kažu neki da je ovo hrabrost. Ako jeste, hrabrost nije odsutnost straha, hrabrost je suočavanje i pobjeda nad strahom. Što god da jeste, bez objašnjenja ili s objašnjenjem, ljudi koji se odluče na ovakav životni poduhvat, unutar sebe osjećaju neobjašnjivu unutarnju potrebu za upoznavanjem nepoznatog i teško dokučivog. Dijelimo strast i želju”, poručila je Danijela.

Od ukupno 16 članova ekipe, na vrh Mont Blanc popelo se njih 13. Troje planinara odustalo je na oko 400 metara do cilja.

- Advertisement -

Mont Blanc alpski je masiv planinskog sustava Alpa, najviši u Francuskoj i Italiji, i drugi po visini u Europi, na 4810 metara nadmorske visine. Dugo je godina navođen i kao najviši vrh Europe, ali kavkaski vrh Elbrus mu je oduzeo taj naslov.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA