11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Dječak zaustavio auto i molio za pomoć: Nestao prije 8 godina, a sada ispričao kroz kakav pakao je prošao! (FOTO+VIDEO)

Tinejdžer, u modricama i jako mršav, pronađen je kako luta ulicama nakon što je, kako je rekao, pobjegao kidnaperima. Policajcima se predstavio kao Timmothy Pitzen koji je nestao prije osam godina, nakon samoubistva majke.

 

Dva krupna i mišićava muškarca su ga držala u jednom motelu, ali je on uspio pješke da im pobjegne, i trčeći preko mosta stigao u Kentucky.

Newport u Kentuckyiju, gdje je pronađen, se nalazi sa druge strane rijeke od Sinsinatija u Ohaju, više od 800 kilometara od mjesta gdje je posljednji put viđen u maju 2011. godine.

- OGLAS -

Svjedoci su rekli da su vidjeli uplašenog i uznemirenog dečka sa modricama na licu kako trči unaokolo dva sata prije nego što je zaustavio ženu u kolima i zamolio je za pomoć.

“Stao je ispred mog automobila i rekao ‘Možete li da mi pomognete? Samo želim da odem kući, molim vas pomozite mi’. A kada sam ga pitala šta se dešava rekao mi je da je bio kidnapovan i da su ga prodavali svim tim ljudima i da samo želi da ide kući” ispričala je policiji žena koju je nesrećni dječak zaustavio.

- Advertisement -
 

Kada je došla policija predstavio se kao Timmothy Pitzen i tako stavio tačku na 8-godišnju agoniju kroz koji prolazi njegova porodica. Trenutno svi nestrpljivo iščekuju rezultate DNK testa koji bi potvrdili njegov identitet.

Timmothy je imao svega 6 godina kada je viđen u akva parku u Viskonsinu 12. maja 2011. godine. Prethodnog dana ga je njegov otac Jim Pitzen, kao i obično, ostavio ispred njegove osnovne škole u Aurori, u blizini Chicaga, u državi Ilinois.
Tada ga je njegova majka Amy (43) neočekivano izvela iz škole tvrdeći da ima hitan slučaj u porodici i odvela ga u zoološki vrt. Potom su otišli u akva park u Kalahari gde su i prenoćili a zatim u još jedan akva park u Viskonsinu, u susjednoj državi. Sigurnosne kamere su pokazale da je dječak posljednji put viđen u 10 sati.

 

Policija je pronašla njegovu majku mrtvu u hotelu udaljenom 160 kilometara u Ilinoisu.

Ostavila je zagonetnu oproštajnu poruku u kojoj navodi da je njen sin “pod brigom onih koji će ga voljeti” i dodala: “Nikada ga nećete naći”.
Uslijedila je potraga za dječakom u tri države i brojni apeli na medijima ali nikada nisu pronađeni nikakvi tragovi, prenosi Kurir.

 

Sada su policajci iz Aurore na putu do Sinsinatija kako bi se vidjeli sa dječakom koji tvrdi da je Timmothy. Do sada su, kako je rekao jedan od njih, imali na hiljade različitih dojava i navodnih tragova o njemu.

Dječak je svoje otmičare kojima je upravo uspio da pobjegne policiji opisao kao dva mišićava bijelca, građe nalik bilderima koji voze “forda SUV” sa tablicama iz Viskonsina.

Jedan je imao crnu kovrdžavu kosu, farmerke i tetovažu paukove mreže na vratu. Drugi je bio nižeg rasta i imao tetovažu zmije na ruci.
Dječak je rekao da je pobjegao iz motela “Red roof in”, ali postoji više lanaca u istoj oblasti sa tim imenom koje će policija morati da obiđe.

Baka Timmothya Pitzena je rekla da se porodica “oprezno nada” da je riječ o njihovom nestalom dječaku, ali da mole Boga da se agonija konačno završila.

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA