15 C
Sarajevo
20.09.2024

Erdogan: Turska odlučna u donošenju mira u regiji istočno od Eufrata

Erdogan je u Istanbulu govorio na konferenciji pravnika iz zemalja članica/posmatrača Konferencije islamske saradnje. Prije dva dana  najavio je kako će Oružane snage Turske u narednih nekoliko dana započeti operaciju protiv terorista na istočnoj obali Eufrata, na sjeveru Sirije, a govoreći o toj temi još jednom je podvukao kako je Turska odlučna da u ovu regiju donese mir i sigurnost.

 

“Posljednji izdajnički napad na naše vojnike u Afrinu je najbolji pokazatelj koliko je naša odluka ispravna. Žele da naruše našu fokusiranost i odlučnost. Naši koraci u Siriji nisu ograničeni samo uspostavljanjem sigurnosti naše zemlje, štitimo čast cijelog čovječanstva”, podvukao je Erdogan, te dodao:  “Turska je već izgubila dosta vremena kada je riječ o intervenciji protiv terorista istočno od Eufrata. U narednom periodu nemamo ni dana za izgubiti.”

- OGLAS -

Erdogan je podsjetio kako je sinoć izvedena zračna akcija na regije Sinacar i Mahmur, s kojih je prisutna konstantna prijetnja po tursku granicu, a, kako je istakao, takve akcije će biti nastavljene.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA