12.7 C
Sarajevo
21.09.2024

Guaido pozvao sve na ulice, Maduro mu poručio da nije uspio

Vođa venezuelanske opozicije i udara Juan Guaido s nepoznate lokacije obratio se svojim simpatizerima.

“Danas Maduro nema podršku vojske”, rekao je tvrdi u dvoipominutnom videu.

“Sutra, na Prvi maj, nastavit ćemo na ulicama, diljem cijele zemlje”, rekao je Guaido.

- OGLAS -

Dodao je da ovo što se događa nije vojni udar nego “miroljubljiva pobuna” protiv tirana koji se boji pokazati svoje lice narodu Venezuele.

Dodao je i kako stanovnici Venezuele sada imaju šansu osvojiti svoju budućnost.

- Advertisement -

“Sutra cijela Venezuela mora biti na ulicama”, zaključio je. U Venezueli je, podsjetimo, još uvijek 30. travnja, a Guaido velike prosvjede najavljuje za prvi dan svibnja.

Planirana pobuna nije uspjela jer Venezuela želi mir, objavio je venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro na državnoj televiziji u pratnji ministra obrane Vladimira Padrina, što je trebalo pobiti tvrdnje američkih dužnosnika da su ključni venezuelanski ministri prešli u redove oporbe.

Madurov istup na državnoj televiziji oko devet sati navečer po lokalnom vremenu (tri sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu) njegovo je prvo pojavljivanje u javnosti od početka “mirne pobune” koju je objavio čelnik oporbe i predsjednik venezuelanske skupštine Juan Guaido, pozivajući vojsku da mu se pridruži u svrgavanju s vlasti venezuelanskog predsjednika.

Vojska je očigledno ipak ostala lojalna predsjedniku Maduru koji je u gotovo jednosatnom govoru objavio neuspjeh pobune.

– Cilj je danas bio veliki šou, kazao je Nicolas Maduro, ustvrdivši da je na Guaidovu stranu prešla “mala skupina” vojnika, piše Reuters…

– Njihov plan nije uspio, njihov poziv nije uspio jer Venezuela želi mir, kazao je Maduro.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA