12.7 C
Sarajevo
20.10.2024

Hrabri dječak Tim je preživio abortus. Majka ga napustila, a doktori ostavili. Umro je u 21. godini

Tim koji je bio poznat kao „Oldenburger Baby“ (prema gradu Oldenburg u Donjoj Saskoj) umro je 4. januara. Imao je 21 godinu. Godine 1997. kada je njegova majka bila u 25. sedmici trudnoće saznala je da će dijete imati sindrom Down.

Odmah je odlučila pobaciti. Govorila je da ne želi to dijete i neka ga odmah izvade. Prijetila je i samoubistvom odnosno da će skočiti kroz prozor. Liječnici su zbog njenog psihičkog stanja odlučili napraviti kasni pobačaj.

- OGLAS -

No Tim je preživio. Bio je dugačak 32 centimetara i težak 690 grama. Doktori su ga samo ostavili. Tek kada se promijenila smjena, pronašao ga je drugi doktor. Dječak je bio jako pothlađen i mozak mu je bio teško oštećen.

Kasnije su ga prisvojili Simone i Bernhard Guido. Timov život su opisali u knjizi koja je izašla na njegov 18. rođendan.

- Advertisement -

Tim nije mogao govoriti, nosio je pelene i hranili su ga na sondu. Često se igrao frizbijem i ponekad je pljeskao i galamio što je njegovim roditeljima bio znak da se veseli.

“Jako smo tužni i ne znamo kako ćemo preživjeti gubitak našeg djeteta”, poručili su Simone i Bernhard nakon Timove smrti, piše Bild.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA