11 C
Sarajevo
22.10.2024

Iranci ne očekuju “veliku odmazdu” Izraela

Vjeruje se, međutim, da Izrael planira značajnu odmazdu za veliki iranski napad balističkim raketama koji je pretrpio 1. oktobra.

Komandant Iranske revolucionarne garde, Mohammad Ali Jafari, izjavio je da Izrael vjerovatno neće napraviti “značajan potez” protiv Teherana, već simboličan, “ograničen napad”, objavila je Iranska studentska novinska mreža.

Vjeruje se, međutim, da Izrael planira značajnu odmazdu za veliki iranski napad balističkim raketama koji je pretrpio 1. oktobra, prenose izraelski mediji vijest Reutersa.

Izraelski ministri su u nedjelju obaviješteni o neminovnom kontranapadu na Iran koji se očekuje uskoro. Uz to je rečeno da će napad biti znatnih razmjera, objavio je javni servis Kan.

- OGLAS -

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu je najavio snažnu odmazdu pošto je Iran ispalio dvjesta balističkih raketa u pravcu Izraela poslije ubistva vođe Hamasa u Teheranu i lidera libanskog Hezbollaha u Bejrutu.

Predsjednik SAD-a Joe Biden je pozvao Izrael na uzdržanost da bi se spriječio širi sukob na Bliskom istoku, izrazivši zabrinutost zbog potencijalnih izraelskih napada na iranska nuklearna postrojenja i energetsku infrastrukturu.

- Advertisement -

BONUS VIDEO

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA