10.5 C
Sarajevo
06.10.2024

Izrael izvršio novi napad na Khan Younis, ubijeno najmanje jedanaest Palestinaca

Palestinsko ministarstvo zdravlja kaže da su najmanje 34 osobe ubijene širom Pojasa Gaze, a u Khan Younisu najmanje jedanaest.

Izraelska vojska (IDF) pokrenula je novi napad na grad Khan Younis u Gazi, a tokom napada je ubijeno najmanje jedanaest Palestinaca, objavila je lokalna vlast.

Palestinsko ministarstvo zdravlja kaže da su najmanje 34 osobe ubijene širom Pojasa Gaze, a u Khan Younisu najmanje jedanaest.

Prema podacima iz ovog palestinskog grada, izraelski napad je došao bez najave, te da su tenkovi ušli u sami centar grada.

- OGLAS -

U gradu Deir Al-Balah, gdje je barem milion ljudi bio smješten, izraelski zračni udar usmrtio je osam Palestinaca blizu škole koja je služila kao sklonište za raseljene porodice, rekli su ljekari.

Također su istakli i situaciju u gradu Nuseiratu, gdje je novinar Mohammed Abed-Rabbo ubijen zajedno sa svojom sestrom u izraelskom napadu na njihovu kuću.

- Advertisement -

Medijska kancelarija Vlade Gaze izjavila je da je Abed-Rabboova smrt povećala broj palestinskih novinara ubijenih izraelskom vatrom na 172 od 7. oktobra 2023. godine.

Prema podacima Ministarstva zdravstva Gaze, više od 40.500 Palestinaca je poginulo u ratu. Zvanični podaci iz Izraela kažu da je ubijeno oko 1200 građana ove zemlje od početka ovog sukoba.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA