22.7 C
Sarajevo
01.07.2024

Izrael naredio Palestincima novu evakuaciju, Gaza ponovo bombardovana

Najnovije naredbe odnose se na Shijaiyah i druge četvrti u kojima su stanovnici prijavili teško bombardovanje u četvrtak.

Izraelska vojska je naredila nove evakuacije iz kvartova Gaze koji su bili snažno bombardovani i uglavnom ispražnjeni početkom rata, prenosi Associated Press (AP).

Najnovije naredbe odnose se na Shijaiyah i druge četvrti u kojima su stanovnici prijavili teško bombardovanje u četvrtak.

Pripadnici Civilne odbrane Gaze su rekli da su zračni napadi pogodili pet domova, pri čemu su najmanje tri osobe poginule, a šest je ranjeno. Rečeno je da spasioci još uvijek kopaju po ruševinama u potrazi za preživjelima.

- OGLAS -

Palestinska služba za hitne slučajeve saopćila je da broj ubijenih u Shiijaiyahu u izraelskim napadima iznosi najmanje sedam.

AP prenosi da su stanovnici Shijaiyaha u grupi za razmjenu poruka podijelili video na kojem se vidi kako veliki broj ljudi bježi iz susjedstva pješke sa svojim stvarima u naručju.

- Advertisement -

Izraelska vojska je potvrdila da djeluje u naselju Shujayea u gradu Gazi nakon što je primila obavještajne podatke koji su, kako kaže, signalizirali prisustvo “terorista i terorističke infrastrukture”.

Emiter je citirao ažuriranje situacije izraelske vojske na Telegramu: “Trupe su tokom dana započele ciljanu aktivnost u oblasti Shujayea. Preko noći su počeli da vrše ciljane racije na tom području.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA