15 C
Sarajevo
02.07.2024

Kadirov kod Putina: “Čečeni su spremni da krenu u zonu operacije po prvoj zapovijedi”

Čečenski vođa Ramzan Kadirov objavio je na svom Telegram kanalu kako se danas u Moskvi sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i izvijestio ga o najvažnijim područjima razvoja Čečenske Republike, prenosi ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

“Danas sam se u Moskvi sastao s vrhovnim zapovjednikom, predsjednikom Rusije, Vladimirom Vladimirovičem Putinom. Šefa države zanimala je socio-ekonomska situacija u Čečenskoj Republici, planovi razvoja regije za 2024. godinu”, napisao je Kadirov. 

“Izvijestio sam ga o najvažnijim područjima razvoja republike koja zahtijevaju pozornost i sudjelovanje federalne vlade… Kao i uvijek, Vladimir Vladimirovič nijednu temu nije ostavio bez pažnje. Svaki takav sastanak odvija se uz potpunu uronjenost našeg predsjednika u procese unutar Čečenske Republike i završava donošenjem uravnoteženih i promišljenih odluka”, dodao je.

- OGLAS -

Tvrdi kako je izvijestio Putina o borbenom statusu jedinica u zoni “specijalne vojne operacije”, odnosno o uvjetima službe, borbenom statusu jedinica u zoni na fronti. “Spomenuo sam mu i punu spremnost pričuvnih (čečenskih) postrojbi da u svakom trenutku po prvoj zapovijedi krenu u zonu ‘specijalne operacije'”, istaknuo je. 

“Vladimir Vladimirovič visoko cijeni postignuća čečenskih boraca i njihov doprinos tijekom ‘specijalne vojne operacije’ te me zamolio da im prenese riječi zahvalnosti, iskrene čestitke i najbolje želje u vezi s Danom branitelja domovine”, poručio je Kadirov. 

- Advertisement -

Prema riječima čečenskog vođe, svaki sastanak s Putinom je plodonosan, a na temelju njegovih rezultata donose se odluke važne za razvoj Čečenije. .

“Zahvaljujem Vladimiru Vladimiroviču na izdvojenom vremenu, apsolutnoj podršci i svim pokrenutim pitanjima te riječima zahvalnosti upućenim borcima i cijelom čečenskom narodu. Takva osjetljiva pažnja predsjednika Rusije izaziva poštovanje i osjećaj ponosa za našu veliku Rusiju”, zaključio je Kadirov. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA