12.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Krvavi Black Friday u SAD-u

Niz incidenata diljem SAD-a obilježilo je još jedan Black Friday. Šoping ludilo ni ove godine nije moglo proći bez nasilja. Najbizarniji slučaj dogodio se u američkoj državi Alabami u Hooveru u  šoping centru.

Uoči otvaranja šoping centra došlo je do sukoba između dvojice mladića koji su čekali da pohrle na Black Friday sniženja. Do pucnjave je došlo u četvrtak ujutro kada se svađa između dvoje tinejđera pretvorila u pucanje iz vatrenog oružja. Osamnaestogodišnjak je u sukobu teško povrijeđen te ima najmanje jednu prostrijelnu ranu. Trenutno se nalazi na intenzivnoj njezi i  u kritičnom je stanju. Povrijeđena je i jedna djevojčica za koju nije poznato u kojim okolnostima (12). Kapetan policije Gregg Rector poručio kako je istina da je policajac pod njegovim zapovjedništvom  reagovao, konfrontirao napadača, pucao na njega i na mjestu ga usmrtio”.

 Kako NBC news nakon događaja piše, policajac je ubio dvadesetjednogodišnjeg muškarca za kojeg je pogrešno mislio da je napadač. Isprva se mislilo da je Emantic Fitzgerald Bradford Jr povrijedio osamnaestogodišnjeg muškarca, no dužnosnici su saopćili kako su pogriješili. Rekli su da su shvatili pogrešku nakon što su istražitelji ispitivali svjedoke i pregledali dokaze tokom prethodnih 20 sati. Navode  međutim, da je Bradford možda bio uključen “u nekom aspektu svađe”. Istražitelji su rekli kako sada vjeruju da je više od dvojice muškaraca bilo uključeno u borbu i da je barem jedan napadač još uvijek na slobodi.

- OGLAS -

Nakon pucnjave, šoping centar je evakuiran, koji je tokom dva dana rasprodaje, posjetilo 25.000 ljudi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA