12.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Minhen: 17-godišnjeg Bosanca izbo na smrt afganistanski imigrant

Kako je prenio njemački Bild, smatra se da je mladi Bosanac izboden na Veliki petak te da je tačno dvije sedmice kasnije preminuo u bolnici od zadobijenih povreda.

Prema navodima iz policije, Alen D. je bio na Velikom petku (19. aprila) sa četiri prijatelja na benzinskoj stanici “Agip” u ulici Herzog-Wilhelm u Minhenu gdje su se slikali, tj. pravili selfie.

U tom trenutku Afganistanac Amir U. bio je sa prijateljem i bio je vidno iznerviran jer je i on uslikan. Između njih je eskalirala svađa nakon čega je Amir napao Alena nožem zadavši mu smrtonosne povrede, prenio je Radiosarajevo.ba.

- OGLAS -

Afganistanski imigrant potom je pobjegao u Francusku ali ga je danas francuska policija uhapsila.

Benzinska pumpa Agip na kojoj je izboden Bosanac - undefined

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann (CSU) izjavio je za Bild: “Ovo je veliki uspjeh u potrazi za policijskim sjedištem u Minhenu. Veoma mi je laknulo zbog hapšenja optuženog u Francuskoj. Šoktantno je to da je žrtva umrla od posljedica dvije sedmice nakon uboda”.

- Advertisement -

Herrmann je nastavio: “Minhenska policija brzo je identifikovala dvojicu osumnjičenih sa opsežnim, pedantnim istragama i dobila europske naloge za njihovo hapšenje. Tužilaštvo teži brzom izručenju dvojice optuženih. To sada zavisi od francuske pravde”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA