12 C
Sarajevo
18.10.2024

Muškarac se bez opreme popeo na 95. sprat nebodera u Londonu (VIDEO)

Slobodni penjač snimljen je u ponedjeljak kako se bez opreme penje na neboder “Shard” u Londonu, jednu od najviših zgrada u Evropi.
Kako javlja BBC, policija je razgovarala s muškarcem nakon što je završio penjanje u 5.15 sati po lokalnom vremenu, ali ga nije uhapsila.

Prolaznici su na društvenim mrežama objavili snimke muškarca, za kojeg se vjeruje da je uspio doći do 95. sprata bez sigurnosnih užadi i ostale opreme.

Glasnogovornik Uprave za nekretnine, kompanije koja upravlja “Shardom” izjavio je da je sigurnost ljudi koji žive, rade i posjećuju objekat i okolna mjesta od ključne važnosti za njih.

- OGLAS -

“Srećom niko nije povrijeđen ovim opasnim postupkom i mi ćemo nastaviti sarađivati s policijom u njihovoj istrazi”, saopštio je glasnogovornik.

Zgrada visine 310 metara i ranije je bila meta avanturista, poput poznatog YouTubera pod imenom “CassOnline”, koji se penjao na vrh 2017. godine.

- Advertisement -

Godinu ranije je protiv penjača Alaina Roberta, poznatog kao “Francuski Spiderman”, pokrenut sudski postupak zbog nekoliko pokušaja penjanja po neboderu.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA