11 C
Sarajevo
28.05.2024

Nakon nekoliko mjeseci Biden s mnoštvom na “Ground Zero”

Nakon nekoliko mjeseci neizlaganja javnosti i nekoliko manjih skupova, demokratski kandidat za predsjedničke izbore Joe Biden u petak je prvi put, tijekom komemoracija 11. septembra u New Yorku, sudjelovao na velikom skupu i suosjećajno razgovarao s ožalošćenima.

Manje od dva mjeseca prije predsjedničkih izbora 3. novembra, bivši potpredsjednik Baracka Obame je s crnom maskom na licu došao na Ground Zero na godišnje odavanje počasti oko 3000 žrtava napada na World Trade Center.

Prvi puta od marta sreo se s brojnim drugim političkim dužnosnicima i laktovima pozdravio s potpredsjednikom Donalda Trumpa, Mikeom Penceom.

- OGLAS -

Zatim je otišao da skupine obitelji žrtava i razgovarao s devedesetogodišnjakinjom u kolicima, Mariom Fisher koja je držala fotografiju sina Andrewa poginulog u atenatima u dobi od 43 godine.

“Nikada se ne zaboravlja”, rekao joj je demokratski kandidat s fotografijom sina Beaua Bidena, koji je umro od raka 2015. Biden je već 1972. izgubio svoju prvu suprugu i kćer u automobilskoj nesreći.

- Advertisement -

Maria Fisher (90), je dodala da joj je ovo posljednja godina života, na što joj je BIden odgovorio da će “i ona i on biti ovdje sljedeće godine”.

Iskusni političar Joe Biden (77), davno je empatiju izabrao kao jedan od motiva svoje kampanje. Ali covid-19 mu je poremetio planove i zatvorio ga u Wilmingtonu, u Delawareu što je pružilo priliku njegovom puno aktivnijem protivniku Donaldu Trumpu da ga optuži da se skriva i dovede u pitanje njegovo zdravlje.

Biden je u sklopu kampanje krajem augusta krenuo na duža putovanja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA