8.8 C
Sarajevo
02.10.2024

Novi izraelski zračni napad u Pojasu Gaze, ubijeno najmanje četvero Palestinaca

Najmanje četvero Palestinaca ubijeno je, a više je povrijeđeno u zračnom napadu kojeg su izraelske snage izvele danas u središnjem dijelu Pojasa Gaze, javlja Anadolu.

Lokalni izvori javili su da su izraelski borbeni avion gađali grupu civila južno od izbjegličkog kampa Nuseirat. Ljekari u bolnici Al-Awda potvrdili su da su tijela četiri osobe prebačena u bolnicu.

Kršeći rezoluciju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija koja zahtijeva hitan prekid vatre, Izrael se suočio s međunarodnom osudom usred svoje kontinuirane brutalne ofanzive na Gazu od napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra 2023. godine.

- OGLAS -

Od tada je ubijeno blizu 39.500 Palestinaca, većinom žena i djece, a više od 91.000 ih je povrijeđeno, prema lokalnim zdravstvenim vlastima.

Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde, čije su posljednje presude naložile Izraelu da odmah prekine svoju vojnu operaciju u južnom gradu Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata prije nego što je napadnut 6. maja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA