11.6 C
Sarajevo
28.10.2024

Nuklearne sile Indija i Pakistan na rubu rata, naređeni zračni napadi

Nastavak je to eskalacije napetosti između ovih dviju nuklearnih sila, nakon što je Indija jučer bombardirala pakistanski teritorij u Kašmiru, prenosi Index. 
 
Glasnogovornik pakistanske vojske izjavio je da je jedan avion srušen na području koje kontrolira Pakistan, dok se drugi srušio na području pod kontrolom Indije, prenose Vijesti.ba.
 
Obje su zemlje naredile zračne napade tijekom posljednja dva dana, dok kopnene snage razmjenjuju vatru na više od deset lokacija”, javlja Reuters. Indijske vlasti potvrdile su da su srušile pakistanski F-16. Glasnogovornik vlade potvrdio je i da je srušen najmanje jedan indijski MiG-21 i da je pilot nestao. Tvrde da još provjeravaju informacije da je pilot zarobljen. Indijske vlasti pripremaju sastanak na kojem će odlučiti koji će biti idući koraci, javlja BBC. Za sada iz Indije nema službenih izjava o današnjim napadima. Indijska novinska agencija ANI izvijestila je da je i Indija danas oborila pakistanski F-16.  Pakistan je obustavio zračni promet u Lahoreu, Islamabadu i ostalim gradovima.
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA