16.6 C
Sarajevo
08.09.2024

Otkriveno šta je starica uradila odmah nakon što je na ulici izbola dječaka sa Kosova

Nakon što je jučer u mirnom dijelu Bazela nasred ulice izbola sedmogodišnjeg dječaka sa Kosova, starica (75) koja je počinila ovo okrutno ubistvo odšetala je sa mjesta zločina u pravcu parka odakle je kontaktirala nekoliko osoba i institucija i samu sebe prijavila, piše “Blick”.

Peter Gil, portparol kancelarije javnog tužioca u Bazelu, nije želio “Blicku” otkriti koje osobe i koje institucuje je pozvala, već je samo rekao da se radi na utvrđivanju kome je slala SMS poruke.

List navodi da je ubica trenutno na psihijatrijskim pregledima, kao i da istražitelji pretpostavljaju da starica nije ni poznavala dječaka niti njegovu porodicu. Tačne okolnosti zločina bit će poznate kada bude završena istraga koju će preuzeti specijalno oformljena komisija.

- OGLAS -

Dok se čeka bilo kakav rezultat istrage, građani Bazela, učenici škole koju je pohađao i njegove komšije polažu cvijeće na mjestu gdje je dijete stradalo.

Podsjećamo, dječak, čiji su se roditelji iz Lipljana (Kosovo) doselili u Bazel, vraćao se kući u četvrtak poslije nastave, kada ga je, na samo 200 metara od škole napala starica. Ona je nožem izbola mališana i ostavila ga da leži u lokvi krvi na trotoaru.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA