12.7 C
Sarajevo
19.09.2024

Pamela Anderson posjetila Assanga u zatvoru: On je nevina osoba (VIDEO)

Glumica Pamela Anderson posjetila je danas osnivača Wikileaksa Julian Assange u londonskom zatvoru, gdje je prebačen nakon hapšenja u Ambasadi Ekvadora.

– On ne zaslužuje biti u strogo čuvanom zatvoru. Nikada nije počinio nasilan čin, on je nevina osoba – rekla je Anderson novinarima nakon posjete.

Glumica je dodala da je Asanž “izoliran od svih”, uključujući i njegovu djecu, i da nema pristup nikakvim informacijama.

- OGLAS -

– On je dobar čovjek i nevjerovatna osoba. Ja ga volim i ne mogu zamisliti kroz šta je prolazio – kazala je Pamela Anderson.

Glumica je posjetila Asanža nekoliko puta i u vrijeme dok je boravio u Ekvadorskoj ambasadi, a mediji su špekulirali o njihovom emotivnom odnosu, prenosi Dnevni Avaz.

U londonski zatvor Pamela je stigla u pratnji glavnog urednika Wikileaksa Kristina Hrafnsona (Kristinn Hrafnssona), koji je ispričao da je susret između glumice i Asanža bio “veoma emotivan”.

- Advertisement -

– Za mene je šokantno vidjeti svog prijatelja, intelektualca, izdavača, novinara, čovjeka koji je transformirao svijet novinarstva svojim radom u zatvoru visoke sigurnosti – rekao je Hrafnson.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA