18.8 C
Sarajevo
25.10.2024

PKK preuzela odgovornost za napad kod Ankare

Turska je odmah za napad okrivila PKK-a i pokrenula seriju zračnih udara na lokacije i objekte za koje se sumnja da ih koristi ta grupa u sjevernom Iraku ili na sjeveru Sirije.

Radnička partija Kurdistana (PKK) preuzela je odgovornost za teroristički napad u blizini Ankare u kojem je poginulo pet osoba.

U saopćenju vojnog krila PKK-a navodi se da su napad u srijedu na prostorije zrakoplovne i odbrambene kompanije TUSAS izvela dva člana njenog “Besmrtnog bataljona” kao odgovor na turske “masakre” i druge akcije u kurdskim regionima.

Muškarac i žena upali su u prostorije TUSAS-a na periferiji Ankare, podmetnuli eksploziv i počeli da pucaju. Ubijena su četiri radnika kompanije. Napadači su u kompaniju stigli taksijem koji su oteli i ubili vozača. Napadači su ubijeni u okršaju sa snagama bezbjednosti, a više od dvadeset ljudi je povrijeđeno u napadu.

- OGLAS -

Turska je odmah za napad okrivila PKK-a i pokrenula seriju zračnih udara na lokacije i objekte za koje se sumnja da ih koristi ta grupa u sjevernom Iraku ili na sjeveru Sirije. PKK je zabranjena u Turskoj i tamošnje vlasti smatraju članove te partije teroristima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA