17.7 C
Sarajevo
27.07.2024

Predsjednik Ruskog parlamenta poručio Macronu: “Pokušavaš izazvati treći svjetski rat”

Volodin je naglasio da je tokom Macronovog predsjedavanja Francuskom malo toga uspjelo.

Predsjednik Ruskog parlamenta Vjačeslav Volodin komentirao je izjave francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o Ukrajini te je poručio kako pokušava izazvati treći svjetski rat.

Volodin je govorio o Macronovim izjavama u kojima se osvrnuo na temu mogućeg slanja kopnenih snaga zapadnih zemalja u Ukrajinu.

“Macron je dao niz glasnih izjava, uključujući mogućnost slanja NATO trupa u Ukrajinu, što je užasnulo stanovnike njegove zemlje i lidere brojnih evropskih država. Da bi održao vlast, Macron je smislio ništa bolje nego da izazove treći svjetski rat. Njegove inicijative postaju opasne za francuske građane”, rekao je Volodin.

- OGLAS -

Volodin je naglasio da je tokom Macronovog predsjedavanja Francuskom malo toga uspjelo.

“Ekonomska stagnacija, protesti žutih prsluka i farmera te geopolitički porazi u Africi. Zbog ovih, ali i mnogih drugih problema, Francuzi ne podržavaju Macrona. Da se izbori održavaju danas, pobjedu bi odnijela Marine Le Pen”, poručio je.

- Advertisement -

Na kraju, Volodin je Macronove izjave uporedio i sa aktivnostima Napoleona.

“Prije nego što da takve izjave, Macronu bi bilo dobro da se prisjeti kako se to završilo za Napoleona i njegove vojnike od kojih je više od 600.000 ostalo ležati u vlažnoj zemlji. Macron je zaboravio kako je prije nekoliko godina, upoređujući modernu Francusku s vremenima Napoleona, rekao da on nije uzimao u obzir gubitke, ali da od tada zemlja stavlja ljudski život iznad svega”, ističe prvi čovjek Ruskog parlamenta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA