6.6 C
Sarajevo
25.02.2024

Puno otvorenih pitanja nakon smrti osramoćenog milijardera

Njegovo tijelo nađeno je u subotu ujutro u ćeliji zatvora na Manhattanu, jednog od najsigurnijih u SAD-u.

Prošlog je mjeseca Epstein pronađen u polusvjesnom stanju u ćeliji nakon očitog pokušaja samoubojstva.

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio rekao je kako je “sada očito” da Epstein ne može optužiti druge.

- OGLAS -

“Ono što nas sve zanima je što je sve znao?”, upitao je de Blasio, jedan od kandidata za demokratsku predsjedničku nominaciju.

“Koliko je drugih milijunaša i milijardera bilo uključeno u nezakonite aktivnosti kojima se bavio?”, dodao je. “Te informacije nisu umrle s Jeffreyem Epsteinom. To također treba istražiti!”.

Nakon Epsteinove smrti pojavile su se brojne teorije zavjere.

Epstein (66) se prošlog mjeseca izjasnio se da nije kriv po optužnici koja ga tereti za trgovinu seksualnim robljem i pritvoren je bez prava na jamčevinu.

Njegova smrt uslijedila je dan nakon što su javno objavljene stotine stranica sudskih dokumenata u kojima se iznose nove optužbe protiv njega i njegovih bogatih i slavnih prijatelja i poznanika.

Epstein je poznat po druženjima s političarima i kraljevskom obitelji, a prijatelji su mu bili američki predsjednik Donald Trump, bivši predsjednik Bill Clinton, a prema sudskim navodima i britanski princ Andrew, sin kraljice Elizabete.

Postoje proturječna izvješća je li Epstein bio pod 24-satnim nadzorom nakon prvog pokušaja samoubojstva. List New York Times piše da je bio, ali da su mjere ukinute tjedan dana prije smrti.

Glavni državni odvjetnik William Barr rekao je da postoje “ozbiljna pitanja koja zahtijevaju odgovor”. Dodao je da je “zaprepašten” smrću Epsteina i naveo da je ministarstvo pravosuđa otvorilo službenu istragu.

Njegove žrtve razočarane su što mu se neće suditi. “Užasno sam ljuta i povrijeđena znajući da je opet mislio da je iznad zakona i da je izabrao lakši način”, rekla je Jena-Lisa Jones u priopćenju.

“Bijesna sam jer se Jeffrey Epstein neće morati suočiti sa žrtvama na sudu”, izjavila je CNBC-u druga žrtva, Jennifer Araoz. “Do kraja života moramo živjeti s ožiljcima njegovih dijela”, istaknula je.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA