1.6 C
Sarajevo
23.04.2024

Putin: “Pronaći ćemo sve koji su povezani s terorističkim napadom u Moskvi”

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da će pronaći sve osobe koje su povezane s terorističkim napadom u Moskvi.

U govoru na sastanku Ministarstva unutrašnjih poslova održanom u Moskvi, Putin je govorio o terorističkom napadu na koncertnu dvoranu u glavnom gradu 22. marta. Istakao je da je pitanje ilegalne migracije važno u Rusiji.

“Ponekad se susrećemo s pravim kriminalnim organizacijama, grupama koje čine takve zločine, često imaju prekograničnu strukturu i rade ruku pod ruku sa stranim tajnim službama”, rekao je Putin.

- OGLAS -

Ističući da teroristički napad ne bi trebalo da bude usmjeren na različite etničke grupe u Rusiji, Putin je kazao da je neprihvatljivo iskoristiti tragični događaj (teroristički napad u Moskvi) za izazivanje etničkih neslaganja, ksenofobije, islamofobije i sličnih stvari.

Putin je naveo da sve počinioce, uključujući i one koji stoje iza napada, treba uhvatiti.

“Za nas je važno da otkrijemo sve prstenove lanca, uključujući i počinioce i one koji imaju koristi od ovog zločina. Definitivno ćemo ih pronaći sve”, naglasio je ruski predsjednik.

Teroristički napad izveli su naoružani ljudi u koncertnoj dvorani “Crocus City Hall” u Moskvi 22. marta uvečer.

Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vidjelo se da su napadači nasumično otvorili vatru u holu iz automatskog oružja. Ruski istražni komitet saopćio je da je u napadu ubijeno 144 ljudi, a da je više od sto povrijeđeno.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA