14 C
Sarajevo
27.07.2024

Raste broj mrtvih u eksploziji džamije u Bangladešu

 
Broj mrtvih u eksploziji u džamiji blizu Dhake popeo se na 24, a vlasti pokreću istragu o nesreći, objavili su u nedjelju pakistanski dužnosnici.
 

Eksplozija se dogodila u petak navečer kad su muslimanski vjernici završavali svoje večernje molitve u džamiji Baitus Salat Jame Masjid u okrugu Narayanganj, oko 25 kilometara južno od Dhake, rekao je policajac Zayedul Alam.

Dodao je da je 37 od 40 žrtava s ozbiljnim ranama prevezeno u državni institut specijaliziran za opekline i plastične operacije u Dhaki.

Još četvero ih je umrlo u nedjelju pa je broj mrtvih u eksploziji porastao na 24, rekao je ravnatelj instituta Shamanto Lal Sen.

- OGLAS -

U bolnici je još 13 ljudi i nitko od njih nije izvan životne opasnosti, dodao je Lal Sen.

Vatrogasci i odjel civilne obrane, koji su ugasili požar i spasili žrtve, rekli su da je moguće da je curenje plina izazvalo eksploziju.

- Advertisement -

“Najprije, sumnjamo da je nakupljanje plina ispod džamije možda izazvalo eksploziju”, rekao je vatrogasac Abdullah Al Arefin.

Šest klimatskih uređaja eksplodiralo je u džamiji, rekao je dodavši da je pokrenuta istraga da se utvrde uzroci nesreće.

Policijska jedinica zadužena za deaktiviranje bombi također je prikupila dokaze s poprišta kako bi ispitala prirodu eksplozije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA