11.6 C
Sarajevo
16.09.2024

Revolucionarna garda Irana, “naše rakete mogu pogoditi američke brodove”

Zamjenik zapovjednika Revolucionarne garde Irana Muhamed Saleh Jokar tvrdi da bi iranske rakete kratkog dometa mogle dosegnuti američke ratne brodove u Zaljevu te da Sjedinjene Američke Države ne mogu sebi priuštiti novi rat, izvijestila je novinska agencija Fars.

Komentari dolaze u danima “zveckanja oružjem” između Teherana i Vašingtona, pooštrenih američkih sankcije te povećane vojne prisutnost u regiji, što SAD opravdava prijetnjama Irana, prenosi agencija Reuters.

Iran je optužio SAD za “psihološki rat”, a vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, izjavio da Teheran neće pregovarati o novom sporazumu nakon što Vašington prekine pakt o iranskom nuklearnom programu iz 2015. godine.

- OGLAS -

– Čak i naše rakete kratkog dometa lako mogu doprijeti do (američkih) ratnih brodova u Zaljevu. Amerika ne može priuštiti troškove novog rata, zemlja je u lošoj situaciji u smislu radne snage i socijalnih uvjeta – izjavio je Jokar.

U međuvremenu je visoki iranski vojni dužnosnik optužio američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) za nepoštenje, izvijestila je druga poluslužbena novinska agencija Mehr.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA