11.6 C
Sarajevo
16.09.2024

Studenti oštro kritikovali iranskog predsjednika Rouhanija

Studenti u Iranu otvorenim pismom kritikovali su predsjednika te zemlje Hassana Rouhanija zbog ograničavanja sloboda i negativnih ekonomskih trendova, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predstavnici studentskih organizacija u Iranu napisali su zajedničko otvoreno pismo predsjedniku Rouhaniju i optužili ga da nije ispunio predizborna obećanja o ekonomskom procvati i davanju veće slobode univerzitetima.

Pismo je potpisalo blizu 500 studenata s više iranskih univerziteta, a Agencija iranskih aktivista za ljudska prava (HRANA) javlja da je Rouhanijeva vlast optužena za lošu ekonomsku politiku, nepravednu raspodjelu javnih dobara i loš životni standard radnika, nastavnika, službenika i predstavnika svih slojeva društva.

- OGLAS -

Studenti su pozvali predsjednika Rouhanija da odustane od politike prkošenja naciji i počne raditi na ekonomskim reformama.

U slučaju nastavka letargičnog odnosa spram problema u državi, studenti su upozorili predsjednika Irana Rouhanija da će dovesti u pitanje i sam opstanak te države.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA