22.7 C
Sarajevo
23.09.2024

Supružnici proveli 70 godina u braku i preminuli na isti dan (FOTO + VIDEO)

Preble Staver je rođen 17., a njegova supruga Isabell Whitney 31. oktobra 1921. godine. Upoznali su se za vrijeme studija u Philadelphiji, tako što su otišli na spoj na slijepo.

Taman kada je njihova veza procvjetala, SAD ulazi u Drugi svjetski rat. Odlučili su da zajedno pomognu svojoj domovini. Preble se pridružuje marincima, a za svoj rad će kasnije dobiti bronzanu značku. Isabell postaje medicinska sestra u Marylandu. Nakon završetka rata 1945. godine, Preble i Isabell se ponovo sastaju i uskoro vjenčaju.

/Ilustracija

 

- OGLAS -

Nakon 70 godina ispunjenog braka, 25. oktobra 2017. godine, Preble i Isabell zajedno napuštaju ovaj svijet.

Imali su petero djece, koja će ih pamtiti kao najpozitivnije osobe u svom životu.
Iako su dio svog života proveli u teškim finansijskim uslovima, kao i u bolu zbog gubitka sina, zajedno su prolazili kroz sve nevolje.

- Advertisement -

„Kada se desi nešto takvo, kao što je gubita djeteta, to Vas može rastrgati ili još više zbližiti. Oni su se dogovorili da će to zajedno prevazići. Zaista su bili podrška jedno drugom“, ističe njihova kćerka Laurie.

/Ilustracija

 

Nakon što je Isabell zbog starosti počela patiti od demencije, 2013. godine ona i Preble počinju živjeti u staračkom domu. Novonastala situacija je teško pala Prebleu, ne samo zbog preseljenja u dom već i zbog Isabell koja je sve više zaboravljala dijelove svog života.

U domu nisu mogli spavati u istoj sobi, tako da kada bi se sastali narednog dana, prvo što bi uradili jeste uzeli se za ruke i rekli jedno drugom koliko se vole.

Za svoj 96. rođendan, Preble je imao jednu želju – da Isabell i on spavaju u istoj prostoriji. Osoblje doma im je to omogućilo. Zajedno su zaspali držeći se za ruke, bez progovorene riječi.

Nakon sedam dana, Isabell je izdahnula. Preble je bio uz nju u njenim posljednjim trenucima. Četrnaest sati poslije, na isti dan, preminuo je i Preble.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA