15 C
Sarajevo
20.09.2024

Trump: Smjesta ulažemo žalbu na odluku suda

Predsjednik SAD Donald Trump uložio je žalbu na odluku suda da se njegovoj administraciji blokira pristup sredstvima u iznosu od 2,5 milijarde dolara, predviđenih za borbu protiv droge, a koje je planirao da iskoristi za izgradnju zida na granici sa Meksikom.

Iz Ministarstva pravde SAD saopšteno je da će uložiti zvaničnu žalbu na jučerašnju odluku Okružnog suda u Ouklandu u američkoj državi Kaliforniji.

Sudija u Ouklandu Hejvud Džilijam izjavio je da je sud procijenio da nije zakonit prijedlog Trumpove administracije da se novac namijenjen za borbu protiv droge preusmjeri Ministarstvu odbrane SAD.

- OGLAS -

– Smjesta ulažemo žalbu i mislimo da će biti usvojena. Ne vidim razlog zašto ne bi bilo tako – rekao je Trump na samitu Grupe 20 u Osaki, prenosi Srna.

Administracija američkog predsjednika je u februaru proglasila vanredno stanje kako bi se uradio reprogram 6,7 milijardi dolara za izgradnju zida, koje je Kongres SAD izdvojio za druge potrebe.

- Advertisement -

Trump tvrdi da je izgradnja zida neophodna da bi se spriječio ulazak ilegalnih migranata u SAD, ali do sada nije dobio odobrenje Kongresa.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA