15.5 C
Sarajevo
19.09.2024

“Vukodlak iz Sibira” je najgori serijski ubojica u posljednjih 100 godina

Vjeruje se da je Popkov od 1994, do 2000 ubio najmanje 78 žena. Žrtve su bile žene od 16 do 40 godina, a ubijao ih je čekićem. Sjekirom ili šarafcigerom. 

Prvo bi ih namamio u svoj policijski automobil i silovao. Nakon što ih je brutalno ubijao, ostavljao je njihova tijela na grobljima . Popkov je čak sudjelovao u nekim istragama i namjerno ih ometao. Postoji čak 200 dosijea o ubojstvima koje je Popkov počinio, a policija godinama nije mogla da otkrije ko je krivac. Mještani Irkutska su tada misterioznom ubojici dali nadimak „vukodlak iz Sibira“.

Uhapšen je tek 2012 godine u Vladivstoku, i to zahvaljujući DNK analizi. Prilikom haošenja rekao je kako ima cilj da „očisti grad od prostitutki“. Njegova supruga i kčerka nisu bile svjesne s kakvim monstrumom žive, a nakon njegovog hapšenja promijenile su identitete i odselile se iz Irkutska.

- OGLAS -

Samo dvije žene su uspjele da prežive njegove napade, ali uz teške povrede. Vjeruje se da je okidač za krvavi pohod bio moment kada je Popkov u kanti pored svog doma pronašao dva iskorištena kondoma i posumnjao da ga supruga vara.

Osuđen je na dvije doživotne kazne, a tužilac je u završnoj riječi naveo da „Popkov ima patološku privlačnost prema ubijanju ljudi“. Psihološka ekspertiza je utvrdila da je Popkov „savršeno uračunljiv“. Novom presudom Popkov je postao serijski ubojica sa najviše žrtava u posljednjih 100 godina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA