12.7 C
Sarajevo
19.09.2024

Zgazili smo i gazimo sve terorističke organizacije koje su gurnute na nas

Erdogan je na programu predstavljanja kandidata Partije pravde i razvoja (AK Parti) za poziciju gradonačelnika Ankare, kazao kako će zajedno s mladima izgraditi još napredniju Tursku.

“Naš cilj za budući period je povećati kvalitet obrazovanja i oformiti obrazovno-odgojni sistem koji će ispuniti srca naše djece“, rekao je Erdogan.

Osvrnuo se na uspjehe AK Partije u sektoru sporta podsjećajući da je završena gradnja 16 od 37 stadiona u 34 grada i da su u toku procesi gradnje, projektovanja i tenderska procedura za ostale.

Govorio je i o zdravstvu ističući kako je jedna od oblasti u kojoj su u Turskoj izvršene najveće reforme upravo zdravstvo. Podsjetio je kako je broj kreveta u bolnicama povećan na 240.000, medicinskog osoblja na 762.000, odnosno 1.025.000, ukljućujući i privatni sektor.

- OGLAS -

Dodao je kako su zdravstvene ustanove dobile najmoderniju opremu što je povećalo kvalitet pružanja zdravstvenih usluga.

”Osam gradskih bolnica u Yozgatu, Isparti, Mersinu, Adani, Kayseriju, Manisi, Elazigu i Eskisehiru pruža usluge. Uskoro otvaramo i gradsku bolnicu Bilkent u Ankari. Gradska bolnica Ankara ima kapacitet od 3.300 kreveta. Takvu jednu bolnicu otvaramo, ogromnu. To može samo AK Partija, ako će iko to uraditi, uradit će AK Partija“, rekao je Erdogan.

- Advertisement -

Osvrnuo se i na pravosudni sistem ističući kako je riječ o institucijama kojima su pučisti i njima slični nanijeli najveću štetu.

”Realizirali smo mnoge reforme kako bismo povećali povjerenje našeg naroda u pravosudni sistem i našim građanima pružili najbolji sistem“, rekao je Erdogan.

Podsjetio je da je povećan broj uposlenika u pravosudnim institucijama i modernizacijom mreža ubrzan proces okončanja predmeta.

Govorio je i o sigurnosti dodajući kako je ona jedan od glavnih prioriteta.

Kazao je kako je najuspješnija borba Turske protiv terorističkih organizacija, kriminalnih grupa, krijumčara drogom i svih onih koji narušavaju sigurnost, ostvarena upravo tokom mandata AK Partije.

“Naš narod zaista živi u miru. Zgazili smo i gazimo sve organizacije koje su mračne sile stvorile, ojačale i gurnule na nas, uključujući PKK, PYD, ISIS i FETO. Ne damo mira ni grupama organiziranog kriminala“, poručio je Erdogan.

Predsjednik Republike Turske Erdogan govorio je i o uspjesima ostvarenim u sektorima komunikacija i infrastrukture. Tom prilikom osvrnuo se na brojne megaprojekte među kojima su putevi, željeznice, aerodromi…

Prema njegovim riječima, brzi vozovi povezuju Ankaru, Istanbul, Konyu i Eskisehir, a u narednih nekoliko godina planirani su slični projekti i u Bursi, Yozgatu, Sivasu, Erzincanu, Karamanu, Kayseriju, Mersinu, Osmaniyeu i Gaziantepu.

Podsjetio je i kako je broj aerodroma povećan na 56, a u toku su radovi na aerodromima u Gumushaneu, Bayburtu, Yozgatu, Tokatu, Rizeu, Artvinu…

Erdogan je ukazao na činjenicu o povećanom broju širokotrupnih aviona i novim destinacijama koje povezuju Tursku s drugim zemljama.

Isto tako, povećani su i teretni kapaciteti luka i tome slično.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA