8.8 C
Sarajevo
18.05.2024

Tragedija koja je potresla javnost: Tužilaštvo čeka nalaz obdukcije tijela majke i djeteta izvučenih iz Miljacke

Istražitelji u Sarajevu nastavljaju aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti koje su dovele do smrti majke (34) i djeteta (3) čija su tijela u petak u noći izvučena iz rijeke Miljacke na Bembaši.

Kako je za portal „Avaza“ potvrđeno iz Tužilaštva Kantona Sarajevo čeka se nalaz obdukcije koja je naređena kako bi se utvrdio neposredan uzrok smrti žene i djeteta.

“Nakon što se Tužilaštvu Kantona Sarajevo dostavi nalaz obdukcije, bit će poznat uzrok smrti” – saopćeno je za „Avaz“ iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

- OGLAS -

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su ranije saopćili da je u četvrtak, 11. aprila, nešto prije ponoći, PU Stari Grad zaprimila prijavu da je u Miljacki, područje Bembaše, u koritu uočeno tijelo. Patrola, koja je izašla na teren, potvrdila je navode iz prijave. Na teren su upućeni pripadnici policije, vatrogasci, Hitna pomoć i GSS.

“U 1.30 sati izvučeno je tijelo žene srednje životne dobi te, uz nju, tijelo djeteta do 4 godine. Ljekari su na licu mjesta konstatirali smrt obje osobe. Prema informacijama koje su u ovom trenutku dostupne, na tijelima nema vidljivih povreda” – saopćili su iz policije.

- Advertisement -

Pripadnici Policijske uprave Stari Grad su nakon prepoznavanja, koje su izvršili članovi porodice, utvrdili identitet preminulih osoba.

“Riječ je o ženi, rođenoj 1990. godine u Fojnici, nastanjenoj u Sarajevu, te njenom djetetu, rođenom 2021. godine” – naveli su iz MUP-a KS. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA