11.6 C
Sarajevo
16.09.2024

Trump tvrdi da ga je smrt Navalnog učinila svjesnijim: Mi smo nacija koja propada

Bivši američki predsjednik Donald Trump komentarisao je smrt ruskog opozicionara Alekseja Navalnog na način da nije kritikovao ruskog lidera Vladimira Putina.

Kazao je da ga je iznenadna smrt Alekseja Navalnog učinila još više svjesnijim onoga što se dešava u Americi, povezavši smrt opozicionara sa dešavanjima u američkoj politici.

“To je spor, stabilan napredak, sa krivim, radikalnim lijevim političarima, tužiteljima i sudijama koji nas vode putem uništenja. Otvorene granice, lažirani izbori i krajnje nepoštene sudske odluke uništavaju Ameriku. Mi smo nacija u opadanju, nacija koja propada! MAGA2024”, rekao je Trump.

- OGLAS -

Nije jasno kakve sličnosti Tramp pokušava da povuče sa Navalnim, koji se borio protiv onoga što je nazvao ogromnom korupcijom u ruskoj eliti i opisao Rusijom kojom vladaju “lopovi i lopovi”.

Pošto je u petak prijavljena smrt Navalnog, bivši američki predsjednici i najviši članovi Kongresa iz obje stranke također su osudili Putina. Ali Trump, favorit za republikansku nominaciju za predsjedničke izbore u novembru, šutio je do ponedjeljka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA