1.6 C
Sarajevo
23.04.2024

U pucnjavi u školi u Finskoj ubijen dječak, djevojčica sa Kosova povrijeđena

U pucnjavi koja se danas dogodila u osnovnoj školi u gradu Vanta kod Helsinkija, u kojoj je jedan učenik nastradao, a dvoje ranjeno, među povrijeđenima je i djevojčica sa Kosova, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kosova.

Kako su naveli u saopštenju na Facebooku, Ministarstvo je preko Ambasade Kosova u Stokholmu uspjelo da potvrdi od članova porodice da je među ranjenima i jedna albanska djevojka sa Kosova, prenosi Kosovo online.

Dodaje se da je kosovska ambasada u Finskoj u kontaktu sa porodicom povrijeđene djevojčice.

- OGLAS -

„Ambasada Kosova u Stokholmu je u stalnom kontaktu sa lokalnim vlastima i porodicom povrijeđene djevojčice i ponudila je pomoć, u skladu sa uputstvima dobijenim od Ministarstva spoljnih poslova. Ministarstvo će obavijestiti javnost čim dobije nove informacije vezane za ovaj tragični događaj“, navodi se u saopštenju.

Jedno dijete je ubijeno, a dvoje je teško ranjeno u pucnjavi u osnovnoj školi u gradu Vanta kod Helsinkija. Osumnjičeni za napad je uhapšen i saslušan, a iz policije navode da su i žrtve i osumnjičeni maloljetnici stari 12 godina. Osumnjičeni je priznao zločin, a motiv se i dalje istražuje, saopštila je policija, a prenosi RTS.

U Vanti živi blizu 250.000 stanovnika i dio je šireg područja Helsinkija. Finski javni servis Ile navodi da u školi radi blizu 90 ljudi, a da nastavu pohađa skoro 800 učenika.

Đaci u Finskoj zbog Uskrsa nisu išli u školu u petak i ponedjeljak i danas je bio prvi radni dan nakon praznika.

Policija je na konferenciji za medije saopštila da je ubijeni učenik umro na mjestu događaja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA